FOTOGRAFI

De senaste tio åren har jag spenderat mycket av min fritid i olika scendiken. Det vackra i konsert och liveframträdanden av olika slag är för mig den förväntan, nerv och puls som återfinns hos både artist och publik. Få saker är lika härligt som att få vara mitt i kaoset för att föreviga detta.

Avantgardet på Linköping Konsert & Kongress, 2018-11-09. Foto: Daniel Melin/Rockfoto Bildbyrå AB

Avantgardet, 2018

Uppdragsgivare: Rockfoto Bildbyrå
Mitt
arbete: foto, bildbearbetning

Miss Li, 2018

Uppdragsgivare: Rockfoto Bildbyrå
Mitt arbete: foto,
bildbearbetning

Muhammed Faal, 2018

Uppdragsgivare: GAFFA Sverige
Mitt arbete: ljussättning, foto, bildbearbetning

FILM & TEXT

Jag har tyvärr inget scenrelaterat att visa er, ni får istället ta del av en nyproducerad film från den gångna helgen samt de två senaste produktionerna jag varit inblandad i under min tid på Malmö stad.

Som en mystisk förtrollad stig leder Malmö Opera dig hand i hand rakt in i en inkluderande och kärleksfull värld, där allas lika värde och en respektfull och öppen kultur är en självklarhet.

Malmö Opera är en inspirerande plats där nyfikenhet och kreativitet ger både medarbetare och besökare ett tillfälle att lämna tid och rum, samt en möjlighet att för en stund fly vardagens stress.

Ett vackert universum där du får möjlighet att göra gott för andra människor.


Texten är tänkt att kunna användas som inledning till en platsannons riktad mot musikalartister. Den kan också anpassas för att, ihop med en  variant* av filmen ovan, fungera som en post i sociala medier och andra relevanta forum för ökad spridning.

Avstamp till texten är den uppfattning jag fått av Malmö Opera utifrån era olika kanaler och det material ni publicerar. Som arbetsplats och som den viktiga pusselbit ni är för både Malmöbon och alla utanför stan.

* Som komplement till de exteriöra bilderna och den mystiska tonen hade jag önskat addera det fantasifulla och spännande med musikalens värld; människor, kostym, ljus, scen, liv och rörelse.

Uppdragsgivare: Malmö Opera
Mitt arbete: planering, film, postproduktion

”Socialchefsdagarna” är ett årligt ambulerande event, i år var Göteborg värdstad. Inför nästa års upplaga, som kommer att hållas i Malmö, fick vi på kommunikationsavdelningen i uppdrag att ta fram en film i ”På spåret”-anda. Filmen visades för besökare i slutet av eventet som en liten puff inför kommande år.

Jag och en kollega tog fram denna film ihop. Min kollegas huvudansvar var animation och speaker, mitt film och postproduktion.

Uppdragsgivare: Malmö stad
Mitt arbete: planering, film, postproduktion

Ett par gånger om året görs politikerbesök hos olika verksamheter inom förvaltningen. I år hålls flera av dessa digitalt och ett av dessa var vi på kommunikationsavdelningen dels projektledare, tekniskt ansvariga för sändning samt för producering av material.

Sändningen innehöll samtal med tre verksamheter, samt en film som jag tog fram. Politikerna skulle få höra om verksamheternas arbete efter det att en orosanmälan kommit in. Filmen som togs fram skulle sätta en ton och visa ett fiktivt ärende för att underlätta för verksamheterna att ha ett specifikt case att tala om.

På grund utav tidsbrist (väldigt korta deadlines) fanns inte tid att själva filma, utan jag fick istället lägga motsvarande tid på att leta användbart material i upphandlade bildbanker. Mitt ansvar för filmen sträckte sig över hela kedjan från bildmanus till färdig film.


Uppdragsgivare: Malmö stad
Min del: planering, leta material, postproduktion